Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Become a Yankee Doodle Dandy by Acing Our Independence Day Quiz
By admin
Published 2 years ago on
July 1, 2022

Share

Getting your Trinity Audio player ready...

Get ready to break out the red, white and blue! Test your knowledge of America’s birthday by seeing how much you know about Independence Day with this short, easy, and fun quiz.

J Mark Powell

J. Mark Powell

InsideSources.com

1. What group declared independence from Great Britain?

A. The Minute Men
B. The Second Continental Congress
C. The Patriots
D. The Tea Party

2. While the Declaration of Independence was ratified on July 4, on what date was the vote taken officially to sever ties with England (and was also the date John Adams believed should have been commemorated)?

A. June 30
B. July 1
C. July 2
D. July 5

3. Despite July 4, 1776, appearing on the document when did most of the signers actually put their names on it?

A. That day
B. The next day
C. August 2
D. September 6

4. What other nation observed an independence day on July 4?

A. Australia
B. Liberia
C. Guam
D. The Philippines

5. Although Independence Day has been celebrated continuously since 1776, when did it become a paid federal holiday?

A. 1926
B. 1938
C. 1947
D. 1954

6. It’s widely known that Declaration signers and presidents John Adams and Thomas Jefferson died on July 4, 1826, what other Founding Father (though not a signer) died on July 4, 1831?

A. Aaron Burr
B. Henry Knox
C. James Madison
D. James Monroe

7. Who was the only president born on July 4?

A. Woodrow Wilson
B. Calvin Coolidge
C. Herbert Hoover
D. Ronald Reagan

8. Held since 1785, the nation’s oldest Fourth of July Parade is held where?

A. Boston, Massachusetts
B. Charleston, South Carolina
C. Trenton, New Jersey
D. Bristol, Rhode Island

9. Which of these events also happened on a July 4th?

A. American novelist Nathaniel (“The Scarlet Letter”) Hawthorne’s birthday
B. France presenting the Statue of Liberty to the U.S.
C. The opening of the U.S. Military Academy at West Point, N.Y.
D. All of the above

10. What small town has celebrated Independence Day in the same town square since 1868, earning it congressional recognition as “America’s Official Fourth of July City-Small Town USA”?

A. Joplin, Missouri
B. Woonsocket, Rhode Island
C. Seward, Kansas
D. Benton, Kentucky

Answers: 1-B, 2-C, 3-C, 4-D, 5-B, 6-D, 7-B, 8-D, 9-D, 10-C

About the Author

J. Mark Powell is a novelist, former TV journalist, and diehard history buff. He wrote this for InsideSources.com.

RELATED TOPICS:

DON'T MISS

The Cost to Inform California Voters? $118,000 a Page for Official Guide

DON'T MISS

Top Russian Military Officials Are Being Arrested. Why Is It Happening?

DON'T MISS

Delta Tunnel Water Project May Finally Be Nearing a Historic Decision

DON'T MISS

CA Senate Passes Hospital Seismic Compliance Bill: What’s the Impact on Local Hospitals?

DON'T MISS

Take This Memorial Day Quiz Before Warming up the Grill

DON'T MISS

Hate Wasting Money? Use These 7 Hacks to Feed Your Family for Less

DON'T MISS

NCAA and Leagues Back $2.8 Billion Settlement, Setting Stage for Current, Former Athletes to Be Paid

DON'T MISS

UC Berkeley Faces a Summer of Discontent as Gaza Protesters Remain Steadfast

DON'T MISS

Newsom Promised 1,200 Tiny Homes for Homeless Californians. How Many Are Being Used?

DON'T MISS

Fresno Unified Unveils 5-Year Literacy Plan. What Are the Expectations?

UP NEXT

Top Russian Military Officials Are Being Arrested. Why Is It Happening?

UP NEXT

Delta Tunnel Water Project May Finally Be Nearing a Historic Decision

UP NEXT

CA Senate Passes Hospital Seismic Compliance Bill: What’s the Impact on Local Hospitals?

UP NEXT

Take This Memorial Day Quiz Before Warming up the Grill

UP NEXT

Hate Wasting Money? Use These 7 Hacks to Feed Your Family for Less

UP NEXT

NCAA and Leagues Back $2.8 Billion Settlement, Setting Stage for Current, Former Athletes to Be Paid

UP NEXT

UC Berkeley Faces a Summer of Discontent as Gaza Protesters Remain Steadfast

UP NEXT

Newsom Promised 1,200 Tiny Homes for Homeless Californians. How Many Are Being Used?

UP NEXT

Fresno Unified Unveils 5-Year Literacy Plan. What Are the Expectations?

UP NEXT

Man Sentenced to 25 Years for Teaching Bomb-Making to Person Targeting Authorities

CA Senate Passes Hospital Seismic Compliance Bill: What’s the Impact on Local Hospitals?

1 day ago

Take This Memorial Day Quiz Before Warming up the Grill

2 days ago

Hate Wasting Money? Use These 7 Hacks to Feed Your Family for Less

2 days ago

NCAA and Leagues Back $2.8 Billion Settlement, Setting Stage for Current, Former Athletes to Be Paid

2 days ago

UC Berkeley Faces a Summer of Discontent as Gaza Protesters Remain Steadfast

2 days ago

Newsom Promised 1,200 Tiny Homes for Homeless Californians. How Many Are Being Used?

2 days ago

Fresno Unified Unveils 5-Year Literacy Plan. What Are the Expectations?

2 days ago

Man Sentenced to 25 Years for Teaching Bomb-Making to Person Targeting Authorities

2 days ago

UCLA Police Arrest Young Man for Alleged Felony Assault in Attack on Pro-Palestinian Encampment

2 days ago

UAW Files Objection to Mercedes Vote, Accuses Company of Intimidating Workers

2 days ago

The Cost to Inform California Voters? $118,000 a Page for Official Guide

What’s the cost of democracy in California? Sameea Kamal CalMatters If we calculate that based just on the pages informing the state’s 22...

13 hours ago

13 hours ago

The Cost to Inform California Voters? $118,000 a Page for Official Guide

13 hours ago

Top Russian Military Officials Are Being Arrested. Why Is It Happening?

13 hours ago

Delta Tunnel Water Project May Finally Be Nearing a Historic Decision

1 day ago

CA Senate Passes Hospital Seismic Compliance Bill: What’s the Impact on Local Hospitals?

2 days ago

Take This Memorial Day Quiz Before Warming up the Grill

2 days ago

Hate Wasting Money? Use These 7 Hacks to Feed Your Family for Less

2 days ago

NCAA and Leagues Back $2.8 Billion Settlement, Setting Stage for Current, Former Athletes to Be Paid

2 days ago

UC Berkeley Faces a Summer of Discontent as Gaza Protesters Remain Steadfast

MENU

CONNECT WITH US

Search

Send this to a friend